Bakkersroom
2,5 deciliter melk
25 gram bloem
50 gram suiker
2 eierdooiers
1/2 vanillestokje
Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg toe aan 2 dl melk. 0,5 dl apart houden. Breng de melk met het vanillestokje en de merg langzaam aan de kook en laat enige tijd trekken.
Meng intussen de bloem met de eierdooiers en een klein scheutje van de achtergehouden melk tot een glad papje. Voeg onder goed roeren en met kleine beetjes tegelijk de warme melk erbij. Doe de massa terug in de pan. Breng ze onder zeer goed roeren aan de kook en laat ze ongeveer 3 minuten zachtjes doorkoken. Verwijder het vanillestokje en voeg de suiker toe. Blijf roeren tot de suiker is opgelost.
Laat dan afkoelen.
Heerlijk als pudding tussen een tompouce van gesuikerd bladerdeeg, als ondergrond voor een heerlijk vruchtentaartje of gebruik het in/bij toetjes.
Maak jouw eigen website met JouwWeb