Champignons in mosterd-roomsaus met varkensfilet, krieltjes en salade

Nodig voor 2 personen:
1 ui, gesnipperd
bakje gemengde paddenstoelen
klontje boter
scheutje witte wijn
zout, peper
1 el grove mosterd
scheutje room
2 el gesnipperde bieslook

Bijlagen:
Varkensfiletlapjes
Krieltjes om te bakken.
Frisse groene salade met een vinaigrettedressing en honing

Maak een dressing van 1 dl lekkere olijfolie, sap van 1 citroen, 1 koffielepel mosterd, 1 koffielepel vloeibare honing, snufje knoflookpoeder, peper en zout.

Zet de gemengde salade en de dressing (apart) alvast klaar.
Bak de aardappeltjes in de koekenpan voor ca. 10 minuten.

Verhit intussen de boter in een koekenpan. Fruit de uien tot ze licht bruin zien. Voeg nu de paddenstoelen toe en bak ze ongeveer 5-7 minuten. Voeg zout en peper toe of wat tuinkruidenbouillonpoeder, een scheutje wijn, de mosterd en de room. Maak de saus af met gesnipperde bieslook. Zet het vuur laag.

Verhit nu boter in een andere pan en bak de varkensfiletlapjes om en om voor enkele minuten. Bestrooi met peper en zout.

Serveer de filetlapjes met de champignonmosterdsaus, krieltjes en salade.