Chorizo-maissalade

Nodig voor 2 personen:

1 avocado

Klein blikje mais

1/2 chorizoworst

1 rode ui

scheutje olijfolie

2 dl yoghurt (Griekse, Turkse)
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
1-2 el balsamico azijn

 1/2 krop fijngesneden ijsbergsla of knapperige slamix.

 

Maak een dressing van de yoghurt met de komijn, paprika en balsamico.

Snijd de ijsbergsla in fijne repen en doe over in een schaal. Pel de rode ui en snijd in fijne ringen. Snijd de avocado doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd in fijne blokjes. Voeg de uienringen en de avocado bij de sla, samen met het blikje mais (uitgelekt). Meng nu de dressing door de salade.

Snijd de chorizo in dunne plakjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de chorizo om en om in enkele minuten.

Schik de plakjes over de salade. Serveer direct.

Maak jouw eigen website met JouwWeb