Oma's rundvleessalade
Nodig voor 4-10 personen (als koude schotel):
1 pond suddervlees (rund)
2 rundvleesbouillonblokjes
2 Granny Smith appels
2 uien
1 ½ kg aardappelen
zout
1/2 fles slasaus (neem Calvé, en geen halfvolle, die smaak en substantie zijn het beste, anders gaat het gauw "kleven")
2 eetlepels mayonaise
4-5 augurken
1 à 2 eetlepels citroensap
grote slabladeren
voor garnering:
augurkjes, zilveruitjes, tomaten, plakjes magere vleeswaren
Snijd het vlees in stukjes en laat in water met de bouillonblokjes ca. 45-60 minuten helemaal gaar worden tot het uit elkaar valt.
Schil en was de aardappelen en kook ze in water met zout ca. 10 minuten. Schil de appels en snijd in blokjes. Pel vervolgens de uien en hak ze fijn.
Giet de aardappelen af, laat ze nog bloemig stomen en laat afkoelen.
Stamp de aardappelen fijn en voeg de slasaus toe en mayonaise tot het makkelijk mengt.
Voeg dan de appels en de uien toe en spatel door elkaar.
Tot slot het draadjesvlees en wat van de bouillon om het wat smeuïg te maken en er een lekkere smaak aan te geven, maar pas op dat het niet te nat wordt. De bouillon kun je invriezen voor later, voor soep of een saus.
Bedek een platte schaal met de slabladeren en verdeel de salade erover.
Garneer met plakjes augurk, tomaat, zilveruitjes en plakjes magere vleeswaren, zoals rollade, fricandeau, kipfilet, ham naar smaak.
Maak jouw eigen website met JouwWeb