Couscous met shoarmavlees en groenten

Nodig voor 2 personen:

100 gram couscous (ongekookt)
1 ui
2 eetlepels (olijf)olie
1 zakje diepvriessperziebonen of 500 gram verse naar keuze
1 rode paprika
2,5 ons shoarmavlees
teentje knoflook
zout en peper, evt. wat extra shoarmakruiden naar keuze
4 eetlepels zoete chilisaus

Pel en snipper de ui. Snijd de paprika in reepjes. Dop de boontjes als ze vers zijn.

Verhit de olie in een wok.
Roerbak allereerst de boontjes op matig vuur. Voeg het shoarmavlees toe, eventueel wat extra shoarmakruiden, wat zout en peper naar smaak en pers de knoflook er boven uit. Voeg vervolgens de ui en de paprika toe. Blijf omscheppen. Blijf roerbakken tot de boontjes wat zacht gaan worden. Indien het vocht teveel verdampt voeg dan een scheutje water toe.

Breng water aan de kook. Doe de couscous in een pannetje, overgiet met het kokende water en laat ca. 3 minuten wellen tot het water is geabsorbeerd en de couscous is verdubbeld in omvang. Roer dan goed los.

Voeg als laatste de chilisaus bij het shoarma-groentemengsel.

Schep wat couscous in een diep bord en schep het groente/vleesmengsel eroverheen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb