Aardappelsalade met corned beef

In mijn archieven kwam ik dit nog tegen. Een recept van vroeger uit de jaren '70 wat gewoon in de vergetelheid is geraakt. Ik heb het onlangs weer gemaakt en ik vond het erg lekker. Heerlijk voor bij de BBQ of om lekker in je lunchbox mee te nemen naar je werk.

Nodig voor een schaal salade:

1 kg aardappelen

2 ons sperzieboontjes

4 augurken

1 Granny Smith appel

1 middelgrote (rode) ui

2-3 el versgehakte peterselie

1 blikje corned beef

4 el mayonaise

eventueel wat citroensap naar smaak

Garnering: plakjes ei, plakjes fricandeau, plakjes pekelvlees, fijngeknipte bieslook, kropsla

 

Schil en kook de aardappelen in water met zout en de boontjes in water met wat bouillonpoeder gaar. Giet af en laat afkoelen. Bewaar wat van de groentebouillon.

Snijd de rest van de groenten en de appel in fijne blokjes.

Als de aardappelen zijn afgekoeld stamp ze dan grof. Spatel nu de mayonaise en wat van de groentebouillon van de boontjes erdoor en eventueel wat citroensap. Prak de corned beef fijn met een vork. Spatel dan de rest van de ingrediënten erdoor. Beleg een mooie schaal met bladeren kropsla, doe de aardappelsalade erop verdelen en garneer met plakjes ei, fricandeau en plakjes pekelvlees. Bestrooi met fijngeknipte bieslook.