Ham en kalkoenschotel met pasta en spinazie
Nodig voor 4 personen:
200 gr kalkoenfilet (of kip)
bakboter
kipkruiden
100 gr magere hamblokjes
pastasoort naar keuze voor 4 personen
zak verse spinazie
1 ui gesnipperd
handje Parmezaanse kaas per persoon
fijngehakte peterselie
zout en peper
Breng de pasta aan de kook, zet het vuur af en laat met een handdoek om de pan nagaren.
Verhit de bakboter in een diepe pan. Snijd de kalkoenfilet in blokjes en kruid met de kipkruiden. Roerbak de blokjes om en om. Voeg, als de kip begint te bruinen, de hamblokjes toe. Snipper intussen de ui. Voeg toe en blijf omscheppen. Was intussen de spinazie en laat uitlekken. Snijd of knip de peterselie fijn. Voeg als laatste de spinazie toe en roerbak nog even mee tot ze slap wordt. Voeg versgemalen peper toe. Giet de pasta af en voeg bij het gerecht. Schep om en laat nog even doorwarmen. Serveer met peterselie en de Parmezaanse kaas en een knapperige gemengde salade met bijvoorbeeld een frisse yoghurtdressing.
Maak jouw eigen website met JouwWeb