Broodje feta, avocadohummus en pesto

Bak, indien van toepassing, alvast je broodje af in de oven of Airfryer.

Maak de avocadohummus.

Nodig:
1 rijpe avocado
1/2 rode ui
snuf komijnpoeder
snuf kruidenzout (Herbamare van A. Vogel)
snuf peper
paprikapoeder om te garneren
klein scheutje olijfolie
Extra: keukenmachine met sikkelmes

Schil de ui en snijd door de helft. Bewaar de andere helft voor later in de koeling. Doe de ui in de keukenmachine en snijd heel fijn.

Neem een rijpe avocado en snijd door de helft. Wip de pit eruit en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Voeg bij de ui samen met alle kruiden en laat een half minuutje op volle toeren draaien, zodat je een heerlijke romige puree krijgt. Verdeel wat olijfolie over de hummus en bestrooi met paprikapoeder.

Snijd je broodje open en besmeer met de hummus. Beleg met een blaadje sla en een paar reepjes feta. Garneer met wat toefjes pesto en bestrooi met vers gemalen peper.

Ook heerlijk met kip- of kalkoenfilet, of mozarella in plaats van feta.

Maak jouw eigen website met JouwWeb