Snelle kip tandoori

De foto is ook echt in mijn caravan gemaakt.

Potjes met allerlei kruiden bewaar ik altijd in een afsluitbare opbergdoos, zo heb je altijd al je potjes bij de hand en vliegen ze niet door je kastjes in je caravan.

Nodig 2-3 personen:
1 pond kipfilet
1 tl knoflookpoeder
zakje tandoorikruiden
1 tl komijnpoeder
1 tl gemberpoeder
1 tl kurkuma of milde kerrie
1 tl korianderpoeder
2 blikken tomaten met sap
1 klein blikje tomatenpuree
1 grote ui, gepeld en fijngesneden
1 rode paprika, fijngesneden
blikje maiskorrels
eventueel wat peultjes of sperzieboontjes
zout of kippenbouillon naar keuze
1 el honing
bekertje crème fraîche of 1 dl yoghurt
olie om te bakken
rijst voor 2-3 personen (ca. 180 gram ongekookt)

Neem een hapjes-, wok- of braadpan en verhit de olie. Snijd de kip in stukjes en voeg toe. Laat bakken tot ze enigszins bruin kleuren. Snijd intussen de paprika en ui fijn en voeg toe aan de kip. Bak mee. Bestrooi met alle kruiden. Schep goed om. Verkruimel het kippenbouillonblokje en voeg de tomaten, de puree, mais en eventueel andere groenten en 2 blikjes water toe. Laat het gerecht zachtjes pruttelen. Voeg voor het opdienen de crème fraîche en de honing toe en roer goed door.

Kook intussen de rijst (of rijstbuiltjes, dat is nog makkelijker).

Laat de rijst even droogstomen. 
Serveer met de saus.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb