Makkelijke vleesragout met groenten

Nodig voor 4 personen:
1 pond rundgehakt
125 gr gerookte spekblokjes
1 grote ui
2 tenen knoflook
100 gr peultjes of diepvries erwtjes
200 gr worteltjes of 1 winterwortel
1 rode paprika
blik tomatenstukjes met sap
(of anders 2-3 verse tomaten met een blikje tomatenpuree)
1 laurierblaadje
1 koffielepel rozemarijnnaaldjes
olie of boter om te bakken
peper en zout
1 koffielepel paprikapoeder
1/2 liter runderbouillon (water met een blokje)
pasta, rijst of aardappelen naar keuze

Kruid het gehakt met peper en zout.
Schrap de wortel en snijd in fijne ringen. Pel de ui en snijd in ringen. Snijd de paprika in stukjes.
Zorg dat je kruiden, tomaten, erwten/peultjes, knoflook en bouillon binnen handbereik klaar staan.

Zet de rijst, pasta of aardappelen op het vuur, breng aan de kook. Snelkookrijst(builtjes) of pasta kun je van het vuur afzetten en in een handdoek of theedoek laten nagaren. Aardappelen moet je uiteraard zachtjes laten gaar koken. Giet daarna af en laat droogstomen.

Verhit olie of boter in een braadpan. Bak de spekblokjes uit tot ze knapperig beginnen te worden. Voeg nu het gehakt toe en bak rul mee totdat het niet meer rauw is. Doe dan de knoflook erbij, uien en paprika en roerbak om en om. Zodra de groenten wat zacht worden, voeg dan alle overige kruiden toe, de wortelen en de peultjes of erwtjes. Doe de bouillon erbij en de tomaten (eventueel extra puree) en roer alles goed door. 
Laat de ragout zachtjes pruttelen tot de rijst, pasta of aardappelen gaar zijn.

Serveer direct.

Maak jouw eigen website met JouwWeb