Burrito met kip, guacomole en frisse salsa
4 burrito´s.
Neem kant en klaar gemarineerde kipreepjes, 2 ons. Bestrooi met nog wat extra cajunkruiden.
Maak eerst een guacomole van 1 rijpe avocado. Doe het vruchtvlees in een vijzel, samen met het sap van een limoen, een fijngesnipperd uitje, 1 fijngesneden groene peper, grof zout en een hand fijngehakte koriander of anders peterselie. Vijzel tot een smeuïge pasta.
Maak nu een salsa van 1 fijngesnipperde ui, 2 tomaten van de zaadlijsten ontdaan en in blokjes gesneden, 1 flinke hand fijngehakte koriander of peterselie, grofzout, sap van een limoen en een scheutje olijfolie. Meng goed door.
Kook 2 el rijst in wat kippenbouillon gaar. Meng er een klein blikje mais doorheen.
Bak de kipreepjes in wat olie of boter om en om tot ze warm zijn.
Neem 1 tortilla en bouw nu laagjes van wat kipreepjes, 1 el gekookte rijst, 1 el cottage cheese, 1 el salsa, 1 el guacomole en een dot sour cream.
Vouw nu de voorkant van de tortilla naar binnen en dan de zijkanten en rol hem stevig op. Snijd doormidden en neem een hap.
Maak jouw eigen website met JouwWeb