Marokkaanse tomatensalade
Dit gerechtje kreeg ik eens van mijn voormalige Marokkaanse buren. Zij verwenden me altijd met overheerlijke gerechten.
Nodig voor 4 personen:
4 tros- of pomodoritomaten
1 rode ui
knoflook (of knoflookolijfolie)
olijfolie extra vierge
kruidenazijn
theelepeltje honing
bosje koriander
zout
vers gemalen zwarte peper
snuf paprikapoeder
2 middelgrote gekookte aardappelen
zwarte en groene olijven voor garnering
Snijd de tomaten in plakken en bedek een schaal ermee. Pel de ui en snijd in fijne ringen en schik ze over de tomaten. Verdeel vervolgens plakjes gekookte aardappel over de tomaten. Maak een dressing van azijn, honing, olijfolie, paprikapoeder, zout, knoflook en fijngesnipperde koriander en sprenkel over de tomatensalade. Garneer met olijven.
Als variatie op de dressing kun je ook een dressing maken van yoghurt, mayonaise, fijngehakte peterselie, munt en bieslook.
Ik kreeg hier gebakken sardientjes bij. Heerlijk!
Maak jouw eigen website met JouwWeb