Grote garnalen met een verrassende saus

Nodig voor de garnalensaus:
2 el olijfolie
1 uitje, fijn gesnipperd
2 ansjovisjes, fijngesneden
1 rode peper, zeer fijn gesneden
1 teen knoflook, geperst en 2 tenen extra
5 grote garnalen (gamba's)
1 dl witte wijn
2 dl kreeftensoep
2 el fijngesneden peterselie

Voor de aiolisaus:
6 tenen knoflook fijngesneden
Grof zout
1 el mosterd
125 ml olijfolie extra virgin
Snuf paprikapoeder
Snuf peper
Sap van 1 citroen

Voor de salade:
Little Gem, spinazie of veldsla en tuinkers of waterkers
50 ml sherry azijn of anders rode wijnazijn
2 dl extra virgin olijfolie
1 el mosterd
1 rode ui, fijngesneden
1 el verse dragon en kervel of anders 1 koffielepel gedroogde
Vers gemalen peper en zout

Stokbrood of toast om te serveren.

Voor de aioli:
Pers de knoflook met het zout in een vijzel tot een pasta. Doe over in een kom en meng de mosterd erdoor. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe en blijf kloppen tot een mayonaise. Je kunt dit ook in een keukenmachine doen op een lage stand. Voeg vergemalen peper, zout, paprikapoeder en het sap van een citroen toe. Klop goed door. Zet apart.

Voor de salade:
Maak een dressing van de olijfolie, wijnazijn, mosterd, rode ui en de kruiden.
Scheur de Little Gem in fijnere stukken, voeg veldsla en tuinkers toe. Verdeel de dressing over de salade.

Voor de saus met de garnalen:
Verhit olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en rode peper. Roer de garnalen erdoor en blus af met de witte wijn. Laat op hoog vuur wat inkoken. Voeg de soep toe en laat goed doorwarmen. Voeg dan de peterselie en extra knoflook toe en laat nog een klein minuutje doorpruttelen.

Serveer de garnalen met de saus op een bord en garneer met nog wat extra peterselie. Geef de salade erbij, de knoflooksaus en stokbrood (of toast naar keuze).

Bereidingstijd ca. 30 minuten.