Kreeft in de oven met boter van gerookte spekjes en salie

Voor 4 personen:
2 hele gekookte kreeften, niet al te groot
100 gr spekblokjes
2 ons zachte roomboter
4-6 salieblaadjes, fijngesneden

Snijd de kreeften door de helft. Vouw de staart onder het lijf en steek een groot scherp mes tussen het lijf en de kop en druk met twee handen in één beweging het mes door het achterlijf. Draai de kreeft om en doe hetzelfde naar de kop toe.

Bak de spekblokjes uit, zonder olie en voeg fijngesneden salieblaadjes toe. Maal alles fijn in een keukenmachine en meng dit door de zachte boter.

Verwarm de oven op 220 graden. Verdeel de boter over de halve kreeften en zet ze 5-7 minuten in de oven, in elk geval totdat de boter is gesmolten en de kreeften warm zijn.

Je kunt de kreeft serveren als hoofdgerecht op een bedje van roergebakken lamsoren met ui en gebakken aardappeltjes met knoflook en tijm bestrooid met grofzout. Of alleen als voorgerecht met wat garnituur eromheen.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb