Zelfgemaakte nasi of bami
Nodig voor 4 personen:
bami-nasi pakket (gesneden prei, taugé en gesneden kool)
lombok
kip- of varkensfilet
peper en zout
nasikruiden (boemboe nasi, de natte versie)
2 eieren
klontje boter
bakje hamblokjes
rijst of mie naar keuze
olie om te bakken
2 el pindakaas
zoete ABC ketjap
1 el bruine suiker als je geen echte zoete ketjap hebt
1-2 tl sambal
2-4 dl melk
Breng rijst of mie aan de kook, roer goed los, zet het vuur uit, omwikkel de pan met een handdoek en laat garen.
Kluts de eieren en bestrooi met zout en peper.
Verhit het klontje boter in de braadpan of wok wat je wil gaan gebruiken. Bak een dunne omelet. Haal het ei los, draai nog even om en leg op een snijplank. Snijd het ei in reepjes. Zet apart.
Snijd de kip- of varkensfilet in blokjes en bestrooi met peper en zout. Verhit de olie in dezelfde pan. Roerbak het vlees. Voeg vervolgens de hamblokjes toe. Verwijder de zaadlijsten uit de lombok (of als je pittig wilt, laat je ze zitten) en snijd in flinterdunne reepjes. Voeg aan het vlees toe. Voeg nu stuk voor stuk de groenten toe en bak mee. Dan de boemboe en roerbak het geheel om en om.
Maak op de andere pit de pindasaus van de pindakaas, sambal, ketjap, suiker en de melk. Voeg extra melk toe als het teveel indikt.
Giet de mie of rijst af en bak nog even met het groente-vleesmengsel mee. Voeg de eireepjes toe en warm nog even door.
Serveer met de pindasaus.
Maak jouw eigen website met JouwWeb