Carpaccio van tonijn

Nodig voor 4 personen:

1 tonijnbiefstuk van 2 ons
snijmachine of heel scherp mes
klont roomboter
versgemalen peper uit de molen
grof zeezout uit de molen
4 koffielepels sesamzaadjes of gomasio (gemalen sesam, reformwinkel)
wasabipasta
1 komkommer
1 courgette
boterkwastje

Maak een dressing van onderstaande ingrediënten en doe over in een doseerfles:
8 eetlepels zoete ABC Kecap
2 eetlepel scheut sesamolie
2 eetlepel citroensap
4 eetlepels gembersiroop

Maak een salade van in fijne plakjes gesneden komkommer en courgette, ook met genoemde dressing. Bestrooi de salade met sesamzaadjes voor het opdienen. Je kunt de salade apart geven maar ook bijvoorbeeld in het midden van het bord met de tonijn eromheen, maar pas op dat de dressing er geen natte boel van maakt, dus het beste is de salade dan wat uit te laten lekken en op het allerlaatste moment op het bord te serveren. Of op een houten plankje bijvoorbeeld, dan kun je tonijn en salade beter scheiden en er een schaaltje saus bijgeven

Ik ben zelf niet zo'n liefhebber van rauwe vis, maar tonijnbiefstuk is toch even wat anders, zeker in combinatie met deze dressing en de sesam.
Als je durft kun je de vis helemaal rauw laten.

Ik heb ervoor gekozen de vis even aan te bakken, zodat het net een knapperig korstje heeft.
Verhit de boter in een koekenpan. Bestrooi de biefstuk met peper uit de molen en schroei de biefstuk dicht in een paar minuten. Vanbinnen moet het nog rauw zijn, alleen het buitenste korstje is lekker knapperig. Haal de biefstuk uit de pan en bestrooi met zeezout. Laat wat afkoelen. Als je de vis liever wat medium hebt, kun je de biefstuk na het bakken ook even in de zilverfolie af laten koelen, dan gaart het nog ietsje door en blijft het super mals en roze vanbinnen.

Smeer een centimeter wasabipasta uit met een boterkwastje op een bord of houten plankje. Pas op want wasabipasta is heel erg heet.

Neem een snijmachine of een vlijmscherp mes en snijd superdunne plakken van de biefstuk.
Verdeel de tonijn over 4 borden of houten plankjes met de wasabi.
Garneer nu nog wat dressing over de tonijncarpaccio met de spuitfles, zo kun je e.e.a. netjes doseren. Bestrooi tot slot met de sesamzaadjes of gomasio en als je het lekker vindt met nog wat versgemalen peper.
Geef de dressing er nog los bij in een leuk schaaltje om extra te kunnen dippen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb