Zeeuwse rauwe oesters op 2 manieren
Neem 10-12 rauwe Zeeuwse oesters. Durf je ze zelf niet open te snijden, laat de visboer dit dan voor je doen, maar bewaar uiteraard wel de schelpen.
Maak 2 dressings om ze mee te serveren.
1) 1 koffielepel tomatenpuree, 1 koffielepel mierikswortel, 1 koffielepel worcestershiresaus, 1 el wodka, 1 el citroensap, 1 el olijfolie, snufje kruidenzout. Klop door elkaar.
2) 1 el fijngesneden koriander of peterselie, 1 el limoensap, 1 el zoete ketjap of 1 koffielepel bruine suiker, 1/2 rode peper zeer fijn gesneden, zonder zaadjes, 1 el olijfolie en een 1/2 teentje knoflook fijngesnipperd en met zout bestrooid op je werkblad en wrijf tot een pasta met je mes door het zout. Klop alles door elkaar.
Verdeel de oesters om en om op een serveerblad en besprenkel ze om en om met één van de twee dressings. Garneer dressing 1 met een heel klein blokje tomaat en dressing 2 met wat groen zoals peterselie of koriander.
Maak jouw eigen website met JouwWeb