Kip kerrie met rijst

Nodig voor 2 personen:

2 ons rijst
3 ons kipfilet
bakboter of olie
2 grote uien
1 eetlepel kerriepoeder (madras of djawa, naar keuze)
2 kippenbouillonblokje
scheutje ketjap
peper en zout
1 el maïzena of allesbinder

Zet de rijst op met water, 1 deel rijst met 2 delen water, en breng aan de kook. Roer door, zet van het vuur in een handdoek en laat nagaren.

Snijd intussen de kipfilet in blokjes en bestrooi met peper en zout.
Verhit in een braadpan de olie of boter en bak de kipblokjes hierin om en om aan.
Schil de uien en snijd ze in ringen. Voeg ze bij de kip en roerbak het geheel 5 minuten tot de uien gaan verkleuren.

Voeg kerrie bij de kip en de uien en blus het geheel af met water zodat het ruim onder staat. Voeg bouillonblokjes toe en een klein scheutje ketjap. Dit doe ik om de kerrie een diepere kleur te geven en een klein zoetje. Laat 10 minuutjes zachtjes pruttelen.

Bind de saus met maïzena of ander bindmiddel en serveer met de rijst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb