Knapperige kipsalade

Nodig 2 personen:

200 gram kipfilet
1 eetlepel bakboter
1 eetlepel kipkruiden
4 augurken
1 appel
handje vol witte druiven, ontpit
zakje croutons of bak zelf oudbakken broodblokjes in olie
1/2 krop eikenbladsla of ijsbergsla

Knoflookdressing:

1 dl crème fraiche
2 eetlepels mayonaise
1 geperst teentje knoflook
peper uit de molen
snufje kervel, marjolein, kerrie (of koenjit, voor de kleur) en dragon
1 theelepel mosterd naar smaak

Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met de kipkruiden. Verhit de boter in een koekenpan en roerbak de kipreepjes tot ze gaar zijn. Laat afkoelen.

Was intussen de sla en verdeel over twee diepe borden. Snijd de augurken in plakjes, de druiven door de helft en de appel, geschild en van klokhuis ontdaan, in blokjes.

Maak vervolgens de knoflookdressing.

Schik de salade over 2 borden. Verdeel de lauwe kipfilet, augurken en het fruit over de salade en schenk de dressing erover. Garneer met de croutons. Serveer direct, want croutons worden snel taai.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb