Krieltjessalade met spinazie, gebakken rivierkreeftjes in knoflook, spekjes en kruidendressing

Voor 4 personen.

Kook 4 ons krielaardappeltjes in ca. 10 minuten gaar in water met zout. Giet af en laat droogstomen en afkoelen. Snijd de krieltjes in plakjes of blokjes.
Kook dan 4 eieren in 5 minuten bijna hard.

Was intussen 100 gram spinazie en laat goed uitlekken.

Maak een dressing in de keukenmachine van 1 dl witte wijnazijn, 2 sjalotten, 3 teentjes knoflook, 1 koffielepel honing, 1 koffielepel mosterd, 1,5 dl olijfolie, half bosje selderij en een snuf zout. Pureer tot een dressing.

Laat de eieren schrikken onder koud water. Pel ze en snijd in plakjes.

Bak 100 gram gerookte spekblokjes uit. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak in hetzelfde vet 1 teentje knoflook geperst en voeg 200 gram gepelde rivierkreeftjes toe. Bak 1-2 minuutjes mee.

Doe de spinazie over in een slaschaal. Verdeel de aardappelen erover, een rode ui in fijne ringetjes gesneden, 2 el bieslook gesnipperd en bestrooi met versgemalen peper, grof zout en kervel. Meng de salade door elkaar met je handen. Besprenkel dan met de dressing en verdeel de spekjes en de rivierkreeftjes over de salade. Garneer met tuinkers.

Maak jouw eigen website met JouwWeb