Gyros-salade

Nodig voor 4-10 personen (als koude schotel):

4-6 middelgrote aardappelen
4 ons varkensreepjes
1 eetlepel boter of olie om te bakken
2 eetlepels gyroskruiden
1 zak (diepvries) sperzieboontjes
bouillonblokje
2 uien

Maak knoflooksaus van 1 geperste teen knoflook, 3 flinke el mayonaise, 1 el water, 1 tl kerriepoeder.

garnering:
Chinese boontjes uit blik, wat maiskorrels, sla, partjes tomaat en komkommer

Schil de aardappelen, snijd in kleine blokjes en zet ze op met zout. Laat in ca. 10 minuten gaar koken. Zet intussen de sperziebonen op met het bouillonblokje en laat in ca. 5 minuutjes beetgaar worden.

Bestrooi de varkensreepjes met de gyroskruiden. Verhit de boter/olie in een koekenpan en roerbak de varkensreepjes tot ze lichtbruin zijn.

Pel en snipper de uien.

Giet de bonen af en vang een deel van de bouillon even op.

Giet de aardappelen af en laat ze bloemig stomen. Laat alles eerst afkoelen.

Meng de gyrosreepjes, bonen en uien door de aardappelen. Indien te droog voeg dan wat van de bouillon toe. Spatel vervolgens de knoflooksaus door de salade en laat een paar uur in de koelkast koud worden. 

Maak de schaal op met sla, boontjes uit een pot, mais, tomaatjes, voor een leuk kleurenpallet.

Je kunt deze salade ook eventueel met shoarmavlees en shoarmakruiden maken.

Maak jouw eigen website met JouwWeb