Supersnelle Paella
Nodig voor 4 personen:
1 kipfilet
2 ons witte vis
2 ons Hollandse (grijze) garnalen
1 ui
1 rode paprika
1 groene paprika
1 bakje champignons
2 ons diepvries erwtjes
2 zakjes saffraan
1 theelepel kerriepoeder of geelwortel
peper en zout
2 vis- of kippenbouillonblokjes
1 vleestomaat
1 citroen
1/2 dl olijfolie
3 koppen rijst
fijngehakte peterselie
Wok, wadjan of paellapan.
Snijd de kipfilet en de vis in kleine stukken. Bestrooi met peper en zout.
Verhit intussen de olie en voeg eerst de kipfilet toe en roerbak om en om, haal even uit de pan. Voeg dan de visfilet toe en laat het geheel bakken tot het begint te bruinen. Haal uit de pan en zet apart.
Snijd intussen de ui en paprika's in kleine blokjes en voeg toe aan de olie. Snijd de champignons in plakjes en voeg toe. Blijf het geheel roerbakken. Voeg tot slot de vleestomaat toe in blokjes gesneden, de erwten en alle kruiden. Voeg water toe tot het geheel bijna onder staat. Doe de bouillonblokjes erbij, de kip, de vis en de rijst. Zet het vuur lager en laat de rijst voor ca. 15-20 minuten zachtjes inkoken. De rijst moet al het vocht hebben opgenomen.
Voeg 5 minuten voordat de paella gaar is de garnalen toe en de peterselie en laat het meewarmen.
Blijf het geheel omscheppen, anders gaat de rijst aan de pan plakken.
Snijd de citroen in de lengte in 4 parten en garneer de paella hiermee.
Besprenkel de paella met de citroensap op je bord.
Maak jouw eigen website met JouwWeb