STEAK TARTARE

4 porties.

Snijd 250 gram biefstuk, bieflap of ossenhaas eerst in dunne plakken. Snijd dan de plakken in dunne repen en snijd dan vervolgens de repen in hele fijne blokjes. Zet apart.

Meng onderstaande ingrediënten tot een marinade:
1 el worcestershiresaus
paar druppels tabasco
1 el olijfolie
grof zout en peper
1 el pittige mosterd
1/2 el tomatenpuree
1 el fijngehakte kappertjes of olijven naar smaak
1 fijngehakte augurk
1 fijngehakte sjalot

Spatel het vlees door de marinade.

Gril 4 sneetjes brood, besprenkeld met wat olie, in een grilpan.

Serveer de tartaar per portie in een garneerring op mooie borden. Maak een kuiltje in het vlees en vul met een eidooier. Vind je rauw ei niet lekker, leg er dan een gepocheerd eitje op.

Garneer met wat sjalot, fijngehakte peterselie en een snufje zout en peper op het ei. Geef een sneetje brood erbij.

Maak jouw eigen website met JouwWeb