Ciabatta met ham mousse, gegrilde asperges, prei en gepocheerd ei
Schil 3 asperges per persoon en blancheer even enkele minuten in kokend water. Giet af en dep ze droog.
Maak een ham mousse van een pakje hamblokjes (125 gr.), 1 el crème fraiche, 2 el mayonaise, sap van een kwart citroen en een snufje zoetstof, (dit is voldoende voor 2 personen).
Maak een preitje schoon, snijd in 10 cm lange stukken en als het te dik is, overlangs door de helft.
Bak, indien van toepassing, je broodje af.
Breng een steelpannetjes water aan de kook met een scheutje azijn. Zet het vuur laag, roer een draaikolk in het water en breek per persoon 1 eitje erin (of 1 eitje per broodhelft). Laat een minuut of 3-4 stollen. Haal ze voorzichtig uit de pan met een schuimspaan en laat op een bord met keukenpapier uitlekken.
Verhit een grillpan tot heet. Besprenkel de prei en de asperges met olijfolie en grill enkele minuten tot ze beetgaar zijn.
Snijd de ciabatta open. Besmeer met de ham mousse, beleg met de gegrilde groenten en leg voorzichtig het gepocheerde ei. Bestrooi met grof gemalen peper en zout.
Maak jouw eigen website met JouwWeb