Biefstuk stroganoff met tagliatelle
4 personen:
4 ons biefstuk
1 rode en 1 groene paprika
1 grote ui
Blikje mais of 250 gr champignons in plakjes
Bekertje crème fraiche of kookroom
klein blikje tomatenpuree
Zakje kruiden voor gehakt stroganoff
Scheutje bruine rum (naar smaak)
Tagliatelle voor 4 personen
Vers gemalen peper
Eventueel wat zout naar smaak
Olie om te bakken
Snijd de biefstuk in hele fijne repen. Strooi de helft van het zakje kruiden over de biefreepjes en wrijf de kruiden goed door.
Snijd de ui en de paprika's fijn en eventueel de champignons.
Zet de tagliatelle op met water en zout en kook el dente. Zet van het gas af en roer door. Wikkel de pan in een handdoek en zet op tafel. Laat de tagliatelle nagaren.
Verhit de olie in een braadpan en bak de biefreepjes enkele minuten rondom tot ze verkleuren. Blus af met een scheutje rum en flambeer. Laat de alcohol verdampen, haal het vlees uit de pan en zet apart. Doe weer wat olie in de pan en bak de ui en de paprika. Doe het blikje mais erbij of anders de champignons, de rest van de kruiden , tomatenpuree en de crème fraiche of kookroom. Laat even pruttelen.
Giet intussen de tagliatelle af en roer door de saus. Voeg nu de biefreepjes weer toe en roer goed door. Laat enkele seconden doorwarmen en serveer direct.
Maak jouw eigen website met JouwWeb