Visjes in saffraansaus met rijst of pasta

Dit is echt zo onwijs lekker en zo gepiept.

Nodig voor 2 personen:

400 gram witte visfilet in blokken gesneden

1 el olie om te bakken

2 uien, fijngesnipperd

2 tenen knoflook, geperst

2 geroosterde paprika’s in repen gesneden

1 rode paprika in blokjes

1 envelopje saffraan

2-3 laurierbladeren

1 wijnglas witte wijn

1 kippenbouillonblokje

½ liter water

 

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de uien. Als ze zacht worden voeg dan de knoflook en de paprika toe. Bak mee tot de groenten zacht zijn. Verkruimel een kippenbouillonblokje erboven en blus af met de wijn en water. Breng aan de kook. Voeg de saffraan toe, de visblokken en de laurierbladeren en laat zachtjes pruttelen voor hooguit 10 minuten.

 

Kook intussen pasta of rijst naar keuze.

 

Serveer de saus bij de rijst of pasta.