Mihoenschotel met ham, garnalen en eireepjes
Nodig voor 2 personen:
2 eieren, geklutst met zout
1 prei in ringen gesneden
100-150 gr taugé
100 gr ham reepjes
100 gr roze garnalen
2 tenen knoflook
1 tl djinten*
1 tl laos*
1 tl ketoembar*
peper en zout*
scheutje ketjap
1 koffielepel kerriepoeder*
90-100 gr ongekookte mihoen
olie om te bakken
*Je kunt de kruiden ook vervangen voor een pakje (natte) boemboe, Oosterse kruidenpasta voor nasi of bami.
Kook water in een waterkoker. Doe de mihoen in een schaal of pannetje en overgiet met het kokende water. Laat minimaal 3 minuten staan.
Verhit intussen olie in een wok. Bak de knoflook aan. Voeg de hamreepjes toe en bak tot ze wat gaan verkleuren. Doe dan de preiringen erbij en alle kruiden op de ketjap na. Bak om en om enkele minuten tot de prei begint te verslappen. Doe dan de garnalen erbij, de tauge en een scheutje ketjap. Laat enkele minuten doorwarmen.
Verhit wat boter in een anti-aanbakpan en bak hierin de omelet met peper en zout en het deksel op de pan. Als de omelet goed is, snijd hem dan in reepjes.
Giet de mihoen af en snijd eventueel wat fijner naar keuze. Schep de mihoen door het gerecht samen met de eireepjes en serveer direct.
Maak jouw eigen website met JouwWeb