Gamba's in tomatencurry
Nodig voor 2 personen:
8 gamba's (grote gepelde garnalen)
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook
scheut olijfolie (ca ½ dl)
eetlepel kerriepoeder
1 blikje tomaatstukjes
1 klein blikje tomatenpuree
1 blok santen (kokoscrème)
Controleer of de gamba's goed schoongemaakt zijn. Het darmkanaaltje moet zijn verwijderd.
Verhit de olie in een diepe koekenpan en bak de gamba's een paar minuten totdat ze roze zijn. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Schep ze op een voorverwarmd bord en houd ze warm.
Fruit de ui, knoflook en kerrie zachtjes in de olie. Bak de tomaatstukjes met het vocht 2 minuten mee. Voeg de santen toe en laat het blok op een laag vuurtje smelten, spatel tot slot de tomatenpuree erdoor. Roer tot er een dikke saus ontstaat.
Serveer de garnalen op een mooi bord (eventueel met een kuiltje of uitsparing erin) en doe de saus over de garnalen. Garneer met wat koriander of peterselie.
Bereidingstijd ca. 20 minuten.
Maak jouw eigen website met JouwWeb