ORIGINELE TRADITIONELE CARPACCIO
Nodig voor 4 personen:
2 ons voorgesneden ossenhaas (carpaccio)
droge knapperige slasoorten
4 el pijnboompitten
4 handjes Parmezaanse kaas snippers
vers gemalen peper
vinaigrettedressing
Maak de dressing:
6 el olijfolie
1 flinke koffielepel mosterd
sap van 1 citroen
1 of 2 theelepels vloeibare honing
snuf knoflookpoeder
snuf peper en zout
Klop of schud in een potje de ingrediënten tot een romige dressing.
Carpaccio is kant en klaar heel moeilijk van elkaar te krijgen. Niet proberen. Haal het plasticje ervan tussen en dat is precies 50 gram. Verdeel de rondjes op leuke borden en laat de plakjes gewoon aan elkaar zitten. Bestrooi met vers gemalen peper.
Verdeel weinig van de dressing door de salade. Het mag niet te nat worden.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Rasp of schaaf de kaas.
Verdeel in het midden een handje salade over de carpaccio. Schik vervolgens 1 el pijnboompitten erover. Verdeel nog wat van de dressing over de carpaccio druppelsgewijs. Maak af met de kaasschilfers.
Maak jouw eigen website met JouwWeb