Kip à al minute
Voor 2 personen:
125 gr spekblokjes
1 kipfilet
150 gr oesterzwammen
1 prei
2 laurierblaadjes
Dille, takjes rozemarijn en/of tijm
Kant en klare aardappeltjes om te bakken
Klein bekertje crème fraiche
Grof gemalen peper
Grof zout naar smaak
Olie om te bakken
Verhit de olie in een braadpan. Voeg de spekreepjes toe en bak ze goudbruin. Snijd intussen de kipfilet in blokjes en voeg bij het spek. Verhit boter of olie in een andere koekenpan en bak hierin de aardappeltjes.
Was en snijd de prei in ringen en scheur de oesterzwammen en stukken. Voeg nu alle groenten en kruiden bij de kip en blijf roerbakken. Voeg desgewenst wat water of bouillon toe als het gerecht dreigt aan te branden.
Als het gerecht gaar is, roer dan de crème fraiche erdoor en de krieltjes en serveer direct.
Maak jouw eigen website met JouwWeb