Kip in dragonroomsaus

4 personen:
1 pond kipfilet in blokjes gesneden
1 grote ui
boter om te bakken
bakje champignons (250 gr)
1 el roomboter
1 volle el bloem
2,5 dl room
bosje verse dragon of anders 1 el gedroogde
peper en zout
1 dl kippenbouillon
240 gr rijst of 2-3 rijstbuiltjes 

Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing.

Verhit de bakboter in een diepe braadpan. Bak de kipfilet om en om bruin en bestrooi met peper en zout. Snijd intussen de ui fijn en de champignons in plakjes. Voeg na elkaar toe aan de kip en laat meebakken.

Verhit in een steelpan de roomboter tot deze smelt maar niet bruin wordt. Voeg de bloem toe. Roer direct met een garde en voeg dan al roerend de room toe en de kippenbouillon. Roer tot de saus bindt en er geen klontjes meer inzitten. Voeg de dragon bij de saus en de saus vervolgens bij de kip. Roer goed door.

Giet de rijst(builtjes) af en laat nog even droogstomen.

Serveer de kip in dragonroomsaus met de rijst.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb