
Hollandse salade
Jazeker, wij Nederlanders hebben volgens mij wel degelijk en "eigen" salade. Herken je het?
Mijn moeder maakte altijd zo een salade en bij mijn weten deed een tante van mij dat ook zo. Voor de dressing gebruikte mijn moeder gewoon mayonaise. Mijn tante gebruikte volgens mij olie en azijn met wat suiker.
Voor 4 personen:
Kook 2 eieren hard, pel ze en snijd in plakken.
Pluk intussen kropsla en meng met stukjes augurk, tomaat en zeer fijn gesneden uienringen.
Nu kun je, net als mijn moeder, alleen mayonaise gebruiken voor de dressing, of olie en azijn met wat suiker, zoals mijn tante.
Ik heb gekozen voor 2 el mayonaise vermengd met 3 el yoghurt, 4 tl gedroogde dille, 1 tl mosterd, sap van 1 citroen en wat honing. Dus eigenlijk een mix van beiden en wat meer aangepast aan de smaken van deze tijd.
Verdeel de dressing over de salade en garneer met plakjes ei. Bestrooi met zout en peper.
Als extraatje kun je er nog kleine blokjes Hollandse kaas over/door verdelen.
Maak jouw eigen website met JouwWeb