Pasta met pesto en kip
Voor 4 personen.
Neem 1 dubbele kipfilet (3-4 ons) en snijd in blokjes. Bestrooi met peper en zout en Italiaanse kruiden (oregano, basilicum).
Verhit olie in een koekenpan en bak op middelmatig vuur de kip om en om bruin.
Voeg hieraan toe 1 ui in ringen gesneden, 2 geperste tenen knoflook en 250 gr gehalveerde cherrytomaatjes. Fruit de groenten mee met de kip voor ca. 5 minuten.
Kook intussen pasta. Als de pasta kookt, voeg dan 250 gram (diepvries) sperziebonen toe, breng weer aan de kook en zet dan het vuur af, wikkel in een handdoek en laat de pasta en bonen voor 5 minuten verder garen en giet dan af.
Giet de pasta en de bonen af. Meng 1 potje pesto door de pasta en de bonen. Sprenkel er sap en rasp van een citroen doorheen en meng door elkaar. Doe dan de gebakken kip erbij en roer door elkaar. Serveer en bestrooi ruim met Parmezaanse kaas.
Uiteraard kun je dit gerecht ook met vis of varkensvlees maken, wat je lekker vindt.
Wil je een vegetarische versie, vervang de kip dan door een lekkere paddenstoelenmix.
Maak jouw eigen website met JouwWeb