Salade met zoete gemarineerde vijgen, kipfilet en mozarella
Nodig voor 4 personen:
1 hele kipfilet in blokjes (ca. 3 ons)
Olie om te bakken
4 plakken proscuito in repen
2 bollen buffelmozarella
Pittige sla of witlof naar keuze
Kook een siroop met de volgende ingrediënten:
220 gr kristalsuiker
375 ml rode port
125 ml balsamicoazijn
1 kaneelstokje
6 kardemompeulen
6 peperkorrels
2 steranijs
Stukje gemberwortel van 2 cm
1 citroen in plakken
Breng de ingrediënten aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.
Voeg 200 gram gedroogde vijgen toe en laat nog ca. 5 minuutjes zachtjes koken.
Haal de vijgen er weer uit en laat de saus inkoken tot ca. 250 ml. Snijd de vijgen intussen in wat kleinere stukken. Doe dan de vijgen weer terug in de siroop.
Bak de kipblokjes in de olie gaar. Bestrooi met zout en peper. Zet apart en laat even afkoelen. Snijd de proscuito in repen en de mozarella in stukjes.
Verdeel de gemengde sla en/of witlofreepjes over een schaal. Doe de kipblokjes, mozarella en proscuitoreepjes over de salade. Verdeel de vijgen met dressing over de schaal en serveer.
Maak jouw eigen website met JouwWeb