Pastasalade met tonijn, pesto, tomaat en olijven

Nodig voor een salade voor 4 personen.

2 koppen macaroni

6 zongedroogde tomaten in olie

1 rode ui

10 ontpitte zwarte of groene olijven naar smaak

potje groene pesto

versgemalen peper en zout

4 el geroosterde pijnboompitten

2 blikjes tonijn in water

 

Kook de pasta gaar in water met zout.

Snijd intussen de zongedroogde tomaten in kleine reepjes. Pel de ui en snijd fijn. Snijd de olijven door de helft. Doe over in een schaal.

Giet de pasta af en koel af met koud water. Voeg bij de rest van de ingrediënten en meng door elkaar. Giet wat van de olie van de zongedroogde tomaten door de pasta om het smeuïg te maken. Roer dan het potje pesto erdoor.

Laat de blikjes tonijn goed uitlekken en spatel door de pasta. Voeg de pijnboompitten toe en roer door elkaar.

Je kunt er nog feta doorheen doen of andere kaas naar smaak, maar zelf vind ik het niet nodig. Het is de lekkerste pastasalade die ik ooit heb gemaakt en geproefd.