Mexicaanse salade
Nodig 4-10 personen (als koude schotel):
1 kg aardappelen
zout
1 chorizoworst
6 augurken
2 rode uien
klein blikje maiskorrels
klein zakje geraspte wortel
2 geroosterde paprika's (uit een pot)
3 el mayonaise
2 el zoete chilisaus
2 tl Mexicaanse kruiden
2 tl paprikapoeder
6 slabladeren
Garnering: bijvoorbeeld ham, kipfilet, plakjes chorizo, tomaatjes of wat kidneybeans hier en daar.
Schil en was de aardappelen. Snijd in kleine stukjes en kook in water met zout gaar. Giet af en laat droogstomen en afkoelen.
Snijd de rode ui, geroosterde paprika en augurk fijn. Meng de mayonaise, chilisaus, Mexicaanse kruiden en paprikapoeder door elkaar.
Snijd de chorizo in hele kleine blokjes. Je kan ze ook even opbakken, wat je lekker vindt.
Stamp de aardappelen fijn en meng het mayonaisemengsel erdoor. Doe dan alle overige ingrediënten erdoor en meng tot een salade.
Maak een schaal op met de slabladeren. Doe de salade erop en garneer met broodbelegsoorten naar keuze en tomaatjes.
Maak jouw eigen website met JouwWeb