Gevulde picknickbol met chorizo en pittige kruiden
Neem voor 2 broodjes, 1 stukje chorizo, of als dat er niet is, neem dan 1 ons broodbeleg. Bak de chorizo stukjes uit in weinig olie. Als de chorizo zijn kleur af begint te geven voeg dan gesnipperde ui toe, groene peper of anders groene paprika als je wat milder wilt, 1 flinke theelepel paprikapoeder, 2 teentjes fijngesneden knoflook. Bak om en om. Snijd een flinke hand peterselie fijn of verse koriander en voeg op het laatste moment toe. Schep om.
Neem een harde bol, snijd het kapje eraf en hol de bol uit.
Maak nu laagjes van het chorizo-groentemengsel, plakje komijnekaas, laagje brood etc. tot de bol gevuld is.
Je kunt ook zelf Iers sodabread* maken en het deeg vullen met het mengsel.
Zet 20-30 minuten in de oven.
*Recept staat ook in het rijtjes van de broodjes.
Maak jouw eigen website met JouwWeb