Griekse roerbak met garnalen of op de BBQ

Nodig voor 2 personen:
3 ons grote rauwe garnalen
flinke scheut olijfolie
2 uien, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 preitje in kleine ringen gesneden
2 el gyroskruiden
klein blikje tomatenpuree
half bosje fijngehakte peterselie
125 gram feta in blokjes
1 rode peper fijngesneden
Peper en zout naar smaak

Dit gerecht kun je op twee manieren bereiden.

1. Op de BBQ - Rijg de garnalen op spiesen en bestrijk ze ruim met olie. Neem een aluminium BBQ bakje en verhit de rest van de olie erin op de BBQ. Vul het bakje met de groenten en kruiden en schud het bakje tussentijds op. Grill de garnalen op de BBQ. Voeg de tomatenpuree en de feta toe aan de groenten en kruiden en laat nog 1-2 minuten meewarmen tot de feta wat is gesmolten. Serveer de garnalenspiesen en geef de groentesaus erbij.

2. Op je gaspitten - Verhit een wokpan of diepe pan met olie en bak hierin de garnalen tot ze roze zijn. Haal uit de pan en zet even apart. Zet intussen rijst of pasta op je andere pit op en breng aan de kook, zet bij pasta het vuur uit als het aan de kook is, roer de pasta los en dek de pan af met een theedoek. Laat de pasta garen. 


Het makkelijkst om rijst te koken is een rijstbuiltje als je er rijst bij wilt serveren.


Roerbak dan de uien, knoflook, prei en rode peper in dezelfde olie tot de groenten zacht worden. Voeg nu de kruiden en tomatenpuree toe en de laatste 2 minuten de feta en de garnalen. Laat de feta smelten en serveer de saus direct met rijst of pasta.

Maak jouw eigen website met JouwWeb