Pittig potje

Nodig voor 2 personen:
4-5 mienestjes
2,5 ons varkensfiletlapjes of 1 varkenshaas
1 zak Thaise of andere Oosterse groentemix (kool of paksoi, taugé, paprika, ui, prei)
zout
2 el milde rode currypasta
zoete ketjap
olie om te bakken

Breng de mie aan de kook, roer de nestjes goed los en zet het vuur uit. Laat nagaren met een handdoek om de pan.

Snijd de filetlapjes in blokjes. Bestrooi met zout.
Verhit in een wok of braadpan de olie. Bak het vlees heel kort om en om tot ze een kleurtje heeft maar nog niet helemaal gaar is. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
Verhit de olie opnieuw en bak nu de groenten knapperig. Meng de currypasta door de groenten. Giet de mie af en roer door de groenten. Voeg op het laatste moment het vlees weer toe en warm nog heel even mee, niet te lang anders wordt het vlees taai. Het moet nog roze en mals vanbinnen zijn.

Serveer direct, eventueel met een scheutje ketjap.

Maak jouw eigen website met JouwWeb