
Camembertsalade met appel, pijnboompitten en zoete honingdressing
Voor 2 personen.
Neem een zakje knapperige sla naar keuze en verdeel over een mooie schaal.
Maak een honingdressing van 3 el vloeibare honing, 4-5 el (walnoten)olie en meng met een kloppertje goed door elkaar. Wil je wat frisser kun je er sap van een halve citroen aan toevoegen, wil je wat pit, dan kan er nog een koffielepel mosterd bij.
Rooster 2 el pijnboompitjes in een droge koekenpan. Snijd 4-5 zongedroogde tomaten in olie in reepjes. Schil een Granny Smith appel, ontdoe van het klokhuis en snijd in halve maantjes.
Neem een camembertkaasje en snijd in plakjes.
Verdeel nu de tomaten, pijnboompitten en appel over de salade en voeg de dressing toe. Leg dan de plakjes camembert erop. Garneer met wat tuinkers.
Er zijn vele varianten mogelijk met deze salade.
Je kunt appel voor dadel, vijgen of peer vervangen.
Camembert kun je door blauwe kaas vervangen.
De pijnboompitten door andere noten. Wat je lekker vindt.
Maak jouw eigen website met JouwWeb