Mihoensalade met rivierkreeftjes
Neem 1 deel mihoen (ter grootte van 1 dm2). Doe de mihoen in een kom en overgiet met kokend water. Laat 3-4 minuten weken.
Roerbak 100 gr peultjes in hete olie voor 5 minuten.
Giet de mihoen af. Spoel de mihoen en de peultjes af met koud water. Laat verder afkoelen.
Maak intussen de dressing:
Pers 1 sinaasappel in een kom. Voeg hieraan toe 1 el mirin, 1 el zoete ketjap, 1 tl geraspte gemberwortel, 1 el sesamolie en 1 el olijfolie.
Snijd een lente-uitje in ringetjes.
Meng nu de peultjes, de mihoen, lente-ui en dressing door elkaar. Verdeel 2 ons rivierkreeftjes erdoor en bestrooi eventueel met sesamzaadjes en als je van pit houdt een fijngesnipperde rode peper.
Maak jouw eigen website met JouwWeb