Mihoensalade met rivierkreeftjes

Neem 1 deel mihoen (ter grootte van 1 dm2). Doe de mihoen in een kom en overgiet met kokend water. Laat 3-4 minuten weken.

Roerbak 100 gr peultjes in hete olie voor 5 minuten.

Giet de mihoen af. Spoel de mihoen en de peultjes af met koud water. Laat verder afkoelen.

Maak intussen de dressing:
Pers 1 sinaasappel in een kom. Voeg hieraan toe 1 el mirin, 1 el zoete ketjap, 1 tl geraspte gemberwortel, 1 el sesamolie en 1 el olijfolie.

Snijd een lente-uitje in ringetjes.

Meng nu de peultjes, de mihoen, lente-ui en dressing door elkaar. Verdeel 2 ons rivierkreeftjes erdoor en bestrooi eventueel met sesamzaadjes en als je van pit houdt een fijngesnipperde rode peper.

Maak jouw eigen website met JouwWeb