Cajun roerbak met rijst

Nodig voor 2 personen:

1/2 struik bleekselderij
1 groene paprika
1 ui
1 eetlepel cajunkruiden of Mexicaanse kruiden
peper, zout
3 ons roerbakreepjes (varkens), naturel
rijst voor 2 personen
olie of boter om te bakken

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat even koken, roer los en zet het vuur af. Laat gaarstomen met een handdoek om de pan.

Bestrooi het vlees met cajunkruiden.
Verhit de olie of boter en roerbak de reepjes enige tijd op een heel matig vuur.

Was intussen de bleekselderij., snijd in de lengte door de helft. Laat het achtereinde nog even aan de struik zitten. Snijd de topjes eraf en verwijder eventuele slechte blaadjes en controleer op eventuele draden. Pak de struik bij het achtereinde en begin met een groot mes halve maantjes te snijden, tot je bij de stronk aankomt en die gooi je in één keer weg.

Schep het vlees tussendoor steeds om en zorg ervoor dat het niet te hard gaat.

Maak de ui en paprika schoon en snijd ze fijn.

Haal het vlees nu uit de pan en zet even apart. Voeg desgewenst wat extra olie toe en verhit opnieuw.

Voeg alle groenten eraan toe en blijf roerbakken tot de bleekselderij zachter wordt maar nog wel lekker knapperig is.

Voeg het vlees op het laatst weer toe en de rijst. Roer goed door elkaar. Proef en kruid nog extra naar smaak.